Tips and tricks pentru o cafea la ibric făcută ca la carte

Publicat la  
Tips and tricks pentru o cafea la ibric făcută ca la carte

Bun (re)găsit ✌️  aici cafeaua de specialitate Noir Coffee Roasters. De data aceasta cu tips and tricks pentru o cafea la ibric făcută ca la carte.

Probabil, la fel ca și pentru noi, și pentru tine, povestea cafelei pleacă de la coada ibricului, de la o cafea la ibric.

Ibricul este cea mai veche invenție pentru prepararea cafelei. Timp de secole, iubitorii de cafea și-au perfecționat priceperea în a face această băutură la ibric. Și astăzi, cafeaua la ibric rămâne un adevărat moment de savurat dimineața, ca un ritual care dă start fiecărei zile (de la alegerea boabelor, la preparare și până la servire, totul este lentoare orientală, inspirație și atenție la detalii).

Pe cât de plăcut, pe atât de simplu… Pentru că da, cafeaua la ibric este una dintre metodele de preparare cele mai la îndemână. Ai aragaz, ai ibric, ai cafea, deci ești aproape-aproape de experiența degustării. Daaaar… ca experiența să fie perfectă, trebuie neapărat să ții cont de câteva detalii care pot schimba complet gustul final al cafelei.

 

Tips and tricks

De reținut, pe scurt: trebuie să folosești o apă care-ți place, o cafea cât mai proaspăt prăjită și să nu o lași să fiarbă, doar s-o aduci în punctul de fierbere.

Astfel:

  • Folosește o cafea super fin măcinată și încearcă rația 1:12 (la 1 gram de cafea, 12 gr de apă, echivalentul a 12 ml);
  • Pune ibricul pe flacără medie sau mică. Nu grăbi procesul de fierbere cu o flacără mare, asta va da un gust amar cafelei;
  • Nu lăsa cafeaua să fiarbă, așteaptă să se umfle și ia-o de pe foc. Repetă procesul de trei ori, fară să ajungă în clocot. Apoi poți turna cafeaua. Dacă faci două porții o dată, toarnă când într-o ceașcă, când în alta, ca să formezi spuma aia frumoasă la ambele serviri.

 

Ritualul de servire

Pe lângă faptul că ceștile de cafea trebuie să fie calde, e bine să fie mici. Bea și savurează cafeaua încet, fără grabă: trebuie savurată și baută cu înghițituri mici.

Rămâne doar să încerci. 🙂 Să te bucuri de savoare și să ne spui și nouă cum ți-a ieșit.

Ne poți citi și pe Facebook. Iar aici găsești cafea de specialitate la prețuri accesibile.

Îți recomandăm să citești și:

Specialty Coffee | Ce e special la o cafea de specialitate

Brazil Cerrado | Cafeaua de specialitate cu note de alune, portocale și caramel