Ghid pentru barista acasă | Cafeaua preparată la Moka Pot

Publicat la  
Ghid pentru barista acasă | Cafeaua preparată la Moka Pot

Bun (re)găsit ☺️  aici cafeaua de specialitate Noir Coffee Roasters. Ne-am făcut un obicei tare fain din a-ți scrie. Mereu despre coffee specialty și mereu cu o ceașcă Noir plină. De data aceasta, cu o cafea preparată la Moka Pot.

Pentru modalitatea alternativă de preparare a cafelei despre care o să vorbim în acest articol, un rol important l-a avut anul 1933. Atunci a fost inventat Moka Pot și încă de atunci a devenit foarte popular printre italieni.

Pe scurt… dacă vrei să bei un espresso fără să investești într-un espressor, atunci soluția este Moka Pot. Accesibil și ușor de folosit, Moka Pot te ajută să obții o cafea asemănătoare unui espresso. Fără electricitate și alte accesorii, cafeaua obținută la Moka Pot nu este la fel de corpolentă ca un espresso, însă este mai densă decât cafeaua la filtru.

Rezultatul final va fi un tip de cafea foarte specific. Dacă înțelegi cum funcționează și urmezi câțiva pași simpli, Moka Pot poate deveni un companion de încredere, pentru cafeaua de acasă sau din călătorie, accesibil și ușor de folosit.

De urmat… După ce te-ai asigurat că ai toate ustensilele și ingredientele necesare (cafea proaspăt prăjită și proaspăt măcinată, cât încape în sită; în general un Moka Pot mediu are o capacitate de 15g de cafea, apă fierbinte, Moka Pot și cântar), urmează cu atenție următorii pași:

  1. Adaugă apă fierbinte (la temperatura de fierbere) în Moka Pot, până sub nivelul valvei de siguranță;
  2. Râșnește cafeaua. Măcinarea să fie un pic mai grunjoasă decât sarea fină de bucătărie;
  3. Adaugă cafeaua râșnită în recipient;
  4. Nivelează stratul de cafea adăugată, fără a tampa;
  5. Așează recipientul de cafea în Moka Pot;
  6. Înfiletează partea de sus din Moka Pot, folosind un prosop pentru a susține partea de jos;
  7. Dă drumul la foc, mediu, având capacul de la Moka Pot deschis;
  8. Neapărat: dă flacăra mai încet în momentul în care apa începe să fiarbă în recipientul de jos;
  9. Când recipientul este aproape plin, iar cafeaua începe să curgă cu o intensitate mai mare, oprește focul;
  10. Toarnă cafeaua în ceașca preferată. Enjoy!

 

    Ne vedem/citim la următoarea cafea. Neapărat! Până atunci, ne poți citi și pe Facebook. Iar aici găsești cafea de specialitate la prețuri accesibile.

    Îți recomandăm să citești și:

    Specialty Coffee | Ce e special la o cafea de specialitate

    Brazil Cerrado | Cafeaua de specialitate cu note de alune, portocale și caramel