Ai o cafea de specialitate lângă tine, da?  Ia prima gură și hai să aflăm împreună detalii aromatice despre cafeaua de specialitate din Columbia. O mare parte a cafelei din toată lumea provine din țările Americii de Sud, iar Columbia este unul dintre cei mai mari exportatori de cafea din lume. Dacă este să ne întoarcem puțin în timp…. începând cu anul 1912, 50% din exportul total al Columbiei o reprezinta cafeaua.

Știi deja că toate cafelele ies din boabe de cafea specifice și provin din regiuni diferite. Cafeaua de specialitate din Columbia este considerată a fi una de înaltă calitate, de lux. Majoritatea boabelor provenite din această regiune sunt din varitatea Arabica.

Important este faptul că boabele de cafea din Columbia cresc în mare parte la altitudini mari, în sol vulcanic, iar cenușa vulcanică fertilizează plantele de cafea, fiindcă este foarte bogată în minerale.

Așadar, nu întâmplător am decis ca în pungile și paharele de cafea NOIR să se regăsească neapărat și boabe de cafea din această regiune. Le facem să fie accesibile publicului larg. Pentru că e necesar să cunoști gustul aparte al acestei cafele.

Colombia Excelso

Boabele de cafea pe care le găsești la noi cresc în minunata bucată de pământ numită Finca Los Alpes. Se află chiar sub munții „Farallones del Citará”. Ferma este situată pe o altitudine în jur de 1.650 – 1.950 m și este protejată de nori.

Ceea ce face ca zona aceasta să fie unică și importantă pentru boabele de cafea este faptul că munții masivi oferă un microclimat unic. Astfel, din partea vestică, curenți de aer umed provin din Oceanul Pacific, în timp ce pe partea de est există curenți de aer cald care urcă pe versanții Canyon River. Acest climat special permite arborelui de cafea să producă cafea pe tot parcursul anului, deoarece oferă două anotimpuri ploioase foarte echilibrate pe an. Prin urmare, copacii produc flori și apoi cireșe de două ori pe an.

Principalele caracteristici pe care trebuie să le ai în vedere atunci când savurezi Colombia Excel:

Origine: Colombia
Regiune: Municipalidad de Bolivar, Antioquia
Organizare: Ferma mica, Finca Los Alpes, Familia Arboleda
Altitudine: 1650 – 1950 metri
Varietate: Caturra
Perioadă recoltare: Octombrie – Februarie (recolta principală) și Aprilie – Iunie (mitaca)
Clasificare: Excelso European Preparation
Procesare: Umedă
Note: Ciocolată neagră, Lămâie, Migdale
100% Arabica

O găsești aici la prețuri accesibile. Sau chiar la VAN-urile NOIR din oraș.

Îți recomandăm să citești și:

Specialty Coffee | Ce e special la o cafea de specialitate

Brazil Cerrado | Cafeaua de specialitate cu note de alune, portocale și caramel