Informatii Retur

Noir Coffee Roasters urmeaza ghidul Ordonantei retur OUG 34/2014. privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii

Inaintea demarari procesului de returnare

Va rugam sa ne contactati  la numarul de telefon 0756 496 094 sau prin email la contact@noircoffee.ro, pentru a ne comunica detaliat situatia aparuta. Astfel vom discuta impreuna toate detaliile privind procesul de returnare.

Conditiile de returnare a produselor

  • Consumatorul beneficiaza  de o perioada de 14 zile calendaristice de la data livrarii pentru a se retrage dintr-un contract la distanta sau dintr-un contract în afara spatiilor comerciale. In cazul vanzarilor directe (contract care nu a fost incheiat la distanta), termenul de retur este de 48 de ore de la data achizitiei;
  • Se pot returna doar produse nealimentare (precum aparatele de cafea) care nu au fost folosite sau utilizate in orice fel (sunt exceptate de la dreptul de retragere prevazut la art. 9 – 15 in ceea ce priveste contractele la distanta si contractele in afara spatiilor comerciale, urmatoarele: „produsele sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena din cauza ca au fost desigilate de consumator");
  • Articolele alimentare nu pot fi returnate, conform legii: Ordonanta Guvernului 130/2000, Art. 12. Dispozitiile art. 3-4, ale art. 7-10 si ale art. 11: (1) returnarea produselor nu se aplica in cazul vanzarii de produse alimentare, de bauturi sau de produse de uz curent utilizate in gospodarie, livrate de catre comerciant la domiciliul, resedinta sau la locul de munca al consumatorului.

In situatia returnarii produselor, acestea trebuie sa fie in starea in care au fost livrate, in ambalajul original, cu etichetele intacte si impreuna cu toate documentele care l-au insotit (factura, certificate de garantie etc.).

Contravaloarea returului

Contravaloarea produsului returnat poate fi restituita prin 2 metode
– Returnarea contravalorii intr-un cont bancar la alegerea dumneavoastra. Transferul banilor se va face in maximum 14 zile de la primirea produsului si procesarea returului. In cazul alegerii acestei metode, va rugam sa specificati in cadrul e-mail-ului contul IBAN si numele persoanei catre care sa va face transferul.
– Pastrarea acesteia de catre noi si folosirea acestui sold la plasarea unei comenzi noi. Urmand ca aceasta sa fie scazuta din aceasta.

Plata expeditiei de retur

Transportul coletului cu produse returnate este suportat de catre client;

Vă rugăm citiţi cu atenţie informaţiile de retur înainte de a expedia un colet.

Va multumim
Noir Coffee Roasters