Bun (re)găsit 🙂 aici cafeaua de specialitate Noir Coffee Roasters. Dacă iubești cafeaua proaspăt prăjită, trebuie neapărat să știi care este perioada în care aceasta poate fi consumată. Și o să răspund direct și sincer la întrebarea din titlu: o cafea proaspăt prăjită este ideal să fie consumată în două săptămâni de la data prăjirii. Cafeaua de specialitate nu o să reziste niciodată pe rafturi mai mult de trei luni de zile. Iar aceasta este dovada faptului că este o cafea de calitate.
Cafeaua din comerț, ca să poată rezista, este extraprăjită. În urma acestui proces, elimină toți acizii din bobul de cafea, astfel încât în timp nu mai sunt elemente care se pot altera. Însă, acest proces nu este benefic deloc consumatorului. Acesta din urmă va cunoaște doar gustul unei cafele amare, lipsită de proprietăți. Motiv pentru care, în prezent, gustul cafelei este greșit asociat cu gustul de ars.
Prăjită exact cât trebuie
Cafeaua poate fi prăjită fie Light, fie Medium, fie Dark. Boabele de cafea NOIR fac parte din categoria celor prăjite Medium, adică exact cât trebuie, iar acest lucru este evidențiat de culoarea finală a bobului: maroniu deschis.
Și… încă ceva, dacă îți dorești o ceașcă bună-bună, atunci păstrează cafeaua boabe, nu măcinată. Boabele sunt efectiv create pentru a proteja calitatea cafelei. Odată ce ai transformat boabele prin măcinare, deja începe procesul de oxidare. Ideal este să macini cafeaua de specialitate fix înainte de preparare – astfel vei obține o băutură mai dulce, mai vioaie – exact scopul unei cafele.
Așadar, cumpără cantități mici de cafea prospăt prăjită. Exact cât consumi. Bucură-te de cafea de calitate. Cea mai bună te așteaptă mereu la Noir Coffee Roasters. Proaspăt prăjită și deloc amară.
Ne poți citi și pe Facebook. Iar aici găsești cafea de specialiate, prospăt prăjită, la prețuri accesibile.
Îți recomandăm să citești și:
Specialty Coffee | Ce e special la o cafea de specialitate
Cinci pași simpli pentru prepararea unei cafele de specialitate la presa franceză