Costa Rica Tarrazu | Țara în care este ilegal să cultivi cafea de calitate slabă

Publicat la  
Costa Rica Tarrazu | Țara în care este ilegal să cultivi cafea de calitate slabă

Un adevărat iubitor de cafea de specialitate trebuie să știe unde au crescut boabele de cafea din pungă sau cum a luat naștere licoarea specială din ceașcă. Noi știm întotdeauna de unde vine cafeaua pe care o împărțim cu voi. Știm țara, regiunea, ferma și chiar familia de fermieri care o cultivă.

Astăzi amintim, pe scurt, ce înseamnă Costa Rica pentru cafeaua de specialitate. Primele boabe de cafea au fost introduse în Costa Rica în anul 1779, din Etiopia. Costa Rica este exemplul clar că prin numeroase programe guvernamentale de susținere a acestei industrii, cafeaua poate deveni rapid unul dintre principalele exporturi ale țării.

De subliniat este faptul că, din 1989, în Costa Rica este ilegal să cultivi alt tip de cafea decât 100% Arabica. Ei spun că astfel este ilegal să cultivi cafea de calitate slabă. Astfel, cafeaua de specialitate din Costa Rica este considerată a fi printre cele mai bune din lume.

 

 Costa Rica Tarrazu

În Prăjitoria NOIR din Iași prind gust și nuanțe perfecte și boabe de cafea din Costa Rica. Cooperativa în care cresc aceste boabe a fost fondată în 1960, într-o perioadă în care fermierii nu aveau decât puține cunoștințe despre producția de cafea și nu existau mori umede în regiunea în care își puteau aduce cafeaua, astfel încât să fie vândută intermediarilor. Astăzi, cooperativa numără mai mult de 2.500 de membri activi care își duc cireșele într-o fabrică umedă comună.

Acestea nu se angajează doar să promoveze economia socială, ci și să protejeze mediul, practicile durabile și prietenoase cu mediul, precum și metodele tradiționale, cum ar fi încurajarea programelor de reciclare și utilizarea energiei regenerabile. Aceste angajamente sunt validate prin certificarea „tag”, care permite urmărirea fiecărui sac.

Fiecare sac de cafea primește o etichetă cu un număr, care permite verificarea originii exacte a cafelei printr-o opțiune de căutare pe internet ce conține informații complete despre ferma respectivă.

 

Principalele caracteristici pe care trebuie să le ai în vedere atunci când savurezi Costa Rica Tarrazu:
Origine: Costa Rica
Regiune: Tarazzu
Organizare: Ferme mici, Cooperative
Altitudine: 1.100 – 1800 metri
Varietate: Caturra și Catuai
Perioadă recoltare: Decembrie – Februarie
Clasificare: SHB
Procesare: Full Spălată
Note: Vanilie, Piersici, Citrice
100% Arabica

O găsești aici la prețuri accesibile. Sau chiar la VAN-urile NOIR din oraș.

Îți recomandăm să citești și:

Specialty Coffee | Ce e special la o cafea de specialitate

Brazil Cerrado | Cafeaua de specialitate cu note de alune, portocale și caramel