Citroën HY | Istoria de film a VAN-urilor NOIR

Publicat la  
Citroën HY | Istoria de film a VAN-urilor NOIR

Bonjour! 🙂 Așa e potrivit să începem discuția despre VAN-urile care au adus un aer franțuzesc în Capitala Moldovei – Citroën HY. O istorie de aflat la o cafea de specialitate. Și… dacă ar fi să scriem o carte sau să facem un film, sigur-sigur s-ar numi: Conceput în timpul războiului, un succes după război. 

Modelul Citroën HY, care apare în filmele cu Louis de Funès din anii ’60-’70, a devenit unul dintre cele mai populare autoturisme din Hexagon.

Din 1947 pentru totdeauna

Fabricat între anii 1947 și 1981, acest model Citroën HY se remarcă prin designul său exterior simplu, iar caracteristicile distinctive includ nervurile orizontale care au rolul de a rigidiza panourile caroseriei.

În Franța, acest vehicul a devenit celebru în rândul comercianților ambulanți și a fost folosit și de către autorități (poliție, poștă, armată, spitale). A reprezentat o soluție necesară pentru diverse nevoi în Hexagon și a rămas în istorie ca o mașină remarcabilă care a devenit esențială pentru serviciile publice.

În piețele locale și pentru diverse afaceri (cum ar fi măcelării, biblioteci sau serviciile de transport școlar), acest tip de vehicul a fost adoptat ca principal și indispensabil.

De film, la propriu

Citroën HY a fost atât de popular încât a făcut apariții în filme. Acest model a fost folosit în platourile de filmare pentru comedii celebre, filme pentru copii și seriale de televiziune. Unele dintre producțiile în care a apărut includ "1001 de dalmațieni," "Max & Co," "Cars," și "Stung."

Mai jos, puteți vedea un videoclip care prezintă cele mai cunoscute și semnificative secvențe din filmele în care modelul Citroën HY a avut roluri importante:

 

Sursa video: YT/Classic Cars in Movies

Cu un nivel atât de mare de popularitate, Citroën HY a ajuns să fie adoptat ca mașină oficială pentru președinția Franței, fiind preferatul generalului Charles de Gaulle.

Astăzi este NOIR

 

Azi, moștenirea Citroën HY continuă să inspire și să impresioneze. În acest spirit, boabele de cafea de specialitate de la Noir Coffee Roasters sunt preparate cu pasiune în aceste modele Citroën HY, aducând un amestec de aer franțuzesc și aroma cafelei de specialitate în locații diverse, de la Teiul lui Eminescu până la Palatul Culturii, energizând orașul și bucurându-i pe iubitorii de cafea.

 


Despre NOIR, pe scurt

Noir Coffee Roasters s-a născut din pasiunea pentru cafeaua de specialitate și din dorința de a aduce această experiență mai aproape de oameni. În 2016, la Iași, s-a pus baza acestui proiect care celebrează misterul și eleganța cafelei de specialitate. La acea vreme, cafeaua de specialitate era un segment foarte mic în piața totală de cafea din România, reprezentând mai puțin de 2,5% din total. Cu toate acestea, interesul pentru cafeaua de specialitate a crescut semnificativ în ultimul deceniu, odată ce oamenii au descoperit gustul autentic și nealterat al unei cafele de calitate superioară. După ce au gustat această cafea, românii au devenit tot mai exigenți și mai pretențioși în ceea ce privește cafeaua pe care o consumă, renunțând la sortimentele obișnuite.

Noir Coffee Roasters a fost creat din dragoste pentru cafeaua de specialitate și cu dorința de a face această experiență accesibilă oamenilor din jur - de la prieteni și colegi la parteneri și concetățeni. Cafeaua de specialitate este prăjită, împachetată și pregătită în Iași, în prăjitoria și VAN-urile NOIR, aducând un strop de eleganță franțuzească în capitala Moldovei.

 

Ne poți citi și pe Facebook. Iar aici găsești cafea de specialitate, proaspăt prăjită, la prețuri accesibile.

Îți recomandăm să citești și:

Specialty Coffee | Ce e special la o cafea de specialitate

Cinci pași simpli pentru prepararea unei cafele de specialitate la presa franceză