Guatemala Huehuetenango | Cafeaua din America Centrală prăjită la Iași

Publicat la  
Guatemala Huehuetenango | Cafeaua din America Centrală prăjită la Iași

Cafeaua din America Centrală care este prăjită la Iași poate fi descrisă pe scurt așa: ciocolată cu lapte, fructe confiate, caramel, alune, într-o combinație perfectă cu boabe de cafea 100% Arabica. Yummy! Savurezi deja? Stai să afli detalii despre Guatemala Huehuetenango.

Puțină geografie: Guatemala, oficial Republica Guatemala, este o țară din America Centrală, situată în partea de sud a Americii de Nord. Aici, cafeaua Arabică este cultivată în opt regiuni diferite în întreaga țară, la altitudini mari, de aproximativ 1500 de metri. La începutul secolului al XVIII-lea, cafeaua Arabica a fost introdusă în Guatemala. De-a lungul timpului, calitatea boabelor s-a îmbunătățit datorită antreprenorilor care au modernizat fermele, căile ferate, porturile și au facilitat exportul cafelei către Europa.

Potrivit datelor oficiale, cafeaua de pe plantațiile din Guatemala reprezintă de mai bine de 100 de ani baza dezvoltării economice a țării, iar în prezent există aproximativ 75.000 de ferme de cafea și mici cultivatori.

 

Cafeaua Guatemala prăjită la Iași

Nu puteam să nu aducem în paharul, ceașca sau casa ta gustul condimentat și complet al cafelei Arabica din Guatemala.  

Așa că, în prezent, în Capitala Moldovei, la Iași, este prăjită Cafea Arabica din Guatemala. Așa iau naștere boabele de cafea din pungile NOIR Guatemala Huehuetenango.

Aceste boabe cresc în Huehuetenango, care este una dintre cele trei regiuni non-vulcanice din Guatemala, precum și cea mai înaltă, ceea ce o face una dintre cele mai bune pentru producția de cafea.

Caracterizată printr-o mare biodiversitate, microclime și soluri vulcanice bogate de origine sedimentară, regiunea este renumită pentru producerea uneia dintre cele mai bune cafele din lume și a fost folosită pentru a câștiga multiple competiții internaționale de barista și cupping.

Principalele caracteristici pe care trebuie să le ai în vedere atunci când savurezi Cafea Arabica Guatemala Huehuetenango:

Origine: Guatemala
Regiune: Huehuetenango
Organizare: ferme mici și medii
Altitudine: 1.350-2000 metri
Varietate: Typica, Bourbon, Caturra și Catuai
Perioadă recoltare: Ianuarie – Aprilie
Clasificare: SHB EP
Procesare: Spălată
Note: Ciocolată cu lapte, Fructe confiate, Caramel, Alune
100% Arabica

O găsești aici la prețuri accesibile. Sau chiar la VAN-urile NOIR din oraș.

 

Îți recomandăm să citești și:

Specialty Coffee | Ce e special la o cafea de specialitate

Brazil Cerrado | Cafeaua de specialitate cu note de alune, portocale și caramel