Colombia Excelso | Microclimatul unic în care cresc boabele de cafea NOIR

Publicat la  
Colombia Excelso | Microclimatul unic în care cresc boabele de cafea NOIR

Ai o cafea de specialitate lângă tine, nu-i așa? Ia prima înghițitură și să descoperim împreună aromele cafelei de specialitate din Columbia. O mare parte a cafelei din întreaga lume provine din țările Americii de Sud, iar Columbia se numără printre cei mai mari exportatori de cafea din lume. Dacă aruncăm o privire în trecut, vom vedea că începând cu anul 1912, cafeaua reprezenta 50% din totalul exporturilor Columbiei.

Știi deja că toate cafelele provin din boabele specifice și sunt cultivate în regiuni diferite. Cafeaua de specialitate din Columbia este considerată a fi una de înaltă calitate și de lux. Majoritatea boabelor provenite din această regiune sunt din varietatea Arabica.

Un aspect important este că boabele de cafea din Columbia cresc în mare parte la altitudini mari, în soluri vulcanice, iar cenușa vulcanică fertilizează plantele de cafea, deoarece este foarte bogată în minerale.

Prin urmare, nu întâmplător am decis să includem boabe de cafea din această regiune în pungile și paharele de cafea NOIR. Le facem astfel accesibile publicului larg, pentru că este important să descoperiți gustul aparte al acestei cafele.

Colombia Excelso

Boabele de cafea pe care le găsești la noi cresc în frumoasa bucată de pământ numită Finca Los Alpes, situată chiar sub munții „Farallones del Citará”. Ferma se află la o altitudine cuprinsă între 1.650 și 1.950 de metri și este înconjurată de nori.

Ceea ce face această zonă cu adevărat unică și crucială pentru calitatea boabelor de cafea este microclimatul oferit de munții imenși. Dinspre vest, curenți de aer umed aduc umiditate din Oceanul Pacific, în timp ce dinspre est vin curenți de aer cald care urcă pe versanții râului Canyon. Acest climat special permite copacilor de cafea să producă fructe pe tot parcursul anului, având două anotimpuri ploioase foarte bine echilibrate. Așa că, copacii produc flori și, ulterior, cireșe de două ori pe an.

Principalele caracteristici pe care trebuie să le ai în vedere atunci când savurezi Colombia Excel:

Origine: Colombia
Regiune: Municipalidad de Bolivar, Antioquia
Organizare: Ferma mica, Finca Los Alpes, Familia Arboleda
Altitudine: 1650 – 1950 metri
Varietate: Caturra
Perioadă recoltare: Octombrie – Februarie (recolta principală) și Aprilie – Iunie (mitaca)
Clasificare: Excelso European Preparation
Procesare: Umedă
Note: Ciocolată neagră, Lămâie, Migdale
100% Arabica

O găsești aici la prețuri accesibile. Sau chiar la VAN-urile NOIR din oraș.

Îți recomandăm să citești și:

Specialty Coffee | Ce e special la o cafea de specialitate

Brazil Cerrado | Cafeaua de specialitate cu note de alune, portocale și caramel